Njami, jagode!
Za 8 kosov potrebujete:
Za testo:
- 4 jajca
- 65 g drobno mletega sladkorja
- ščepec soli
- 40 ml olja
- 120 g moke
- 30 ml jajčnega likerja
Za kremo:
- 200 g pasirane skute
- 150 g maskarponeja
- 150 g smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
In še:
- 150 g jagodne marmalade
- 200 g jagod
- 120 ml jajčnega likerja
- sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
1 Jajca penasto stepite s sladkorjem in soljo. Nato dodajte olje in presejano moko ter na koncu še jajčni liker. Testo vlijte v tortni model, obložen s papirjem za peko, in ga približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Po peki naj se biskvit popolnoma ohladi.
2 Stepite vse sestavine za kremo.
3 Pečen biskvit vodoravno prerežite. Spodnji del premažite z marmelado in dvema tretjinama kreme. Prekrijte s polovico rezin jagod in jih pokrijte z drugim delom biskvita. Nakapajte ga z jajčnim likerjem. Premažite s preostalo kremo in torto okrasite z rezinami jagod. Torto za najmanj 2 uri postavite v hladilnik. Pred serviranjem jo potresite s sladkorjem v prahu.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?