Bistra juha iz krapov

10. 6. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bistra juha iz krapov (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Lahka juhica za vroč poletni dan

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g mesa krapov s kostmi
  • 6 zrn popra
  • 3 zrna pimenta
  • 1 večji lovorov list
  • 150 g korenovk
  • 2 stebli belušne zelene
  • 2 korenčka
  • 150 g zelene
  • 2 majhni čebuli
  • 150 g pora
  • 1.200 ml vode
  • 1 rdeča paprika
  • sol, poper
  • 1 vejica koprca

Priprava

Meso ribe oplaknite, ga zložite v večjo posodo in dodajte oplaknjene začimbe. Korenovke očistite, jih s kuhinjsko nitjo povežite in jih skupaj z olupljeno čebulo položite na ribo. Prilijte vodo in jo zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in pustite, da juha lahno vre približno 45 minut. Nato jo precedite skozi gosto cedilo.

Preostalo zelenjavo zrežite na koščke, te prelijte z juho in skuhajte do mehkega. Belušno zeleno in papriko dodajte proti koncu. V juho dajte nazaj tudi kose ribe, jo začinite s soljo in poprom ter potresite s sesekljanim koprcem.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut

Na osebo približno 250 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 19 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek