RECEPT: Božični sadni kruh

21. 12. 2015

Pripravljen na bolj zdrav način.

Sestavine:
  • 100 g suhih sliv
  • 100 g jabolčnih krhljev
  • 100 g suhih fig
  • 60 g rozin
  • 60 g orehovih jedrc
  • 60 g lešnikov
  • 60 g poljubnega kandiranega sadja
  • 120 g sladkorja nadomestite s poravnano žličko stevie
  • ščepec soli, cimeta, klinčkov in janeža
  • 1 žlica ruma
  • 1 jajce
  • 100 g krušnih drobtin
  • 130 g ržene moke
  • 1 pecilni prašek
Priprava:

1. Suho sadje narežemo na koščke in ga za nekaj ur ali čez noč namočimo v pol litra vode. Nato odcedimo in primešamo kandirano sadje, nasekljane lešnike in orehe ter rum. Odcejeni sladki vodi dodamo poravnano čajno žličko NOW Better Stevie in prelijemo mešanico sadja in oreščkov.

2. Drobtine in moko presejemo v skledo ter dodamo pecilni prašek in sol. Stresemo v sadno mešanico in dodamo olje ter jajce.

3. Maso naložimo v pekač, obložen s papirjem za peko, ter oblikujemo štruco. Lahko jo okrasimo s suhimi krhlji in celimi oreški.

4. Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj in sadni kruh pečemo od 60 do 70 minut.

Pripravila Lucija Šušteršič Grah

Priporočamo: Zdrava tradicionalna božična peka

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri