Bradač s pomarančami

22. 7. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bradač s pomarančami

Lahko kosilo, ki vam pričara morje.

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 neškropljeni pomaranči
  • 4 velike bradače oziroma trlje (po 300 g)
  • sol
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 12–13 listov bazilike

Priprava

Pomaranči operite pod vročo vodo in eno narežite na rezine. Drugo pomarančo ožmite in lupino narežite na tanke trakove.

Ribe oplaknite, osušite in vsako položite na kos namaščene alu folije. Pokapljajte jih s pomarančnim sokom in solite. V trebušne odprtine položite rezine pomaranče. Ribe premažite z oljem in obložite z baziliko in limonino lupino. Zavijte jih v folijo in na žaru pecite 20 do 25 minut.

Na osebo približno 370 kcal, beljakovine: 51 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 1 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek