Riba je vedno odlična izbira!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g polnozrnatega kuskusa
- olivno olje
- 200 ml perutninske juhe
- 50 g neolupljenih mandljev
- 1 šop peteršilja
- 1 šop mlade čebule
- 2 stroka česna
- 1 rumeno papriko
- 1 čili
- 1 žlico sesekljane mete
- sok 1 limone
- sol, sveže mleti črni poper
- 600 g fileta brancina
- strt črni poper
- olivno olje
- 1 žlico masla
Priprava:
1 Kuskusu primešajte 2 žlici olja in ga prelijte z vročo juho. Skledo pokrijte in kuskus pustite stati 10 do 15 minut.
2 Sesekljajte mandlje. Peteršilj oplaknite in ga sesekljajte. Nato sesekljajte še očiščeno čebulo, česen, čili in papriko.
3 Kuskus zrahljajte z vilicami in počakajte, da se ohladi. Nato primešajte mandlje, zelenjavo in zelišča. Dodajte limonov sok, sol in poper.
4 Očistite filete in jih začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in maslo in ribje filete popecite z obeh strani. Postrezite s pripravljenim kuskusom.