Brancin s peteršiljevim kuskusom

23. 8. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Brancin s peteršiljevim kuskusom (foto: Profimedia)
Profimedia

Riba je vedno odlična izbira!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g polnozrnatega kuskusa
  • olivno olje
  • 200 ml perutninske juhe
  • 50 g neolupljenih mandljev
  • 1 šop peteršilja
  • 1 šop mlade čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 rumeno papriko
  • 1 čili
  • 1 žlico sesekljane mete
  • sok 1 limone
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 600 g fileta brancina
  • strt črni poper
  • olivno olje
  • 1 žlico masla

Priprava:

1 Kuskusu primešajte 2 žlici olja in ga prelijte z vročo juho. Skledo pokrijte in kuskus pustite stati 10 do 15 minut.

2 Sesekljajte mandlje. Peteršilj oplaknite in ga sesekljajte. Nato sesekljajte še očiščeno čebulo, česen, čili in papriko.

3 Kuskus zrahljajte z vilicami in počakajte, da se ohladi. Nato primešajte mandlje, zelenjavo in zelišča. Dodajte limonov sok, sol in poper.

4 Očistite filete in jih začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in maslo in ribje filete popecite z obeh strani. Postrezite s pripravljenim kuskusom.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"