Breskov kolač

20. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Breskov kolač (foto: Profimedia)
Profimedia

Kolač, ki bo navdušil!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 200 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka

Za drobljenec:

  • 100 g moke
  • 70 g drobno mletega sladkorja
  • 90 g masla
  • maslo in moko za model

In še:

  • 2 beljaka
  • 500 g kremnega smetanovega namaza
  • 350 g breskev (vloženih ali svežih)

Priprava:

1 Maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Dodajte moko in zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 2 uri postavite v hladilnik.

2 Pečico segrejte na 180 stopinj. Namastite in pomokajte pravokotni pekač. Testo razvaljajte 5 mm debelo in z njim obložite pekač. Testo pecite toliko časa, da lahno porjavi. Počakajte, da se hladi. Temperaturo pečice znižajte na 165 stopinj.

3 Moko in sladkor stresite v skledo in ju pregnetite z maslom, tako da dobite mrvice.

4 V drugi skledi stepajte beljake toliko časa, da se začnejo tvoriti konice. Nato sneg primešajte kremnemu smetanovemu namazu. Porazdelite ga po delno pečenem testu. Povrhu razporedite rezine breskev in jih potresite z mrvicami. Kolač 40 minut pecite pri 165 stopinjah.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek