Praznični brownieji z mandlji

29. 12. 2012 Vir: liza.aktivni.si

Slastna sladica z dodatkom mandljev.

Za 4 osebe potrebujete

  • 160 g mlečne čokolade
  • 160 g temne čokolade
  • 100 g masla
  • 2 žlički kisle smetane
  • 3 jajca
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 160 g moke
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 80 g zmletih mandljev
  • ½ zavitka pecilnega praška

Priprava

Obe čokoladi na grobo sesekljajte in ju raztopite skupaj z narezanim maslom. Čokoladi primešajte kislo smetano in jo ohladite. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorska pečica je manj primerna, ker brownieji niso tako sočni).

Jajca, sladkor in sol stepajte vsaj 5 minut, da nastane zelo penasta masa. Primešajte ohlajeno, a še vedno tekočo čokolado z maslom. Moko zmešajte z mandlji in pecilnim praškom ter mešanico vmešajte v čokoladno maso.

Kvadratni pekač (25 x 25 cm) namastite in posujte z drobtinami. Tekoče testo prelijte v pekač in ga v pečici na srednjem vodilu pecite od 30 do 40 minut. Kolač mora v notranjosti ostati še malo kremast. Ohlajenega zrežite na koščke.

Čas priprave: približno 1 ura

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri