Bi radi presenetili svoje goste in jim pripravili nekaj nadvse posebnega? Če je temu tako, potem je spodnji recept kot naročen za vas. Slastna skuša na žaru se bo skupaj z avokadom namreč kar stopila na popečenem kruhku in vsekakor ne bo nikogar pustila ravnodušnega.
Brusketa z avokadom, češnjevim paradižnikom in skušo na žaru
Sestavine za štiri osebe:
- 8 rezin rženega kruha
- 1 x 120 g konzerva Rio Mare skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju
- 2 limeti
- 1 zrel avokado
- 7/8 češnjevih paradižnikov
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nekaj kapljic Tabasca
- sveže mleti črni poper
Priprava:
- Rženi kruh popecite, medtem naribajte limetino lupinico in jo prihranite za kasneje.
- Avokado prerežite na polovico, odstranite olupek in koščico, meso postavite v posodo in ga pretlačite z vilicami. Dodajte Tabasco, sok limete in ekstra deviško oljčno olje.
- Vse skupaj premešajte, da dobite gladko kremasto zmes.
- Na tanko narežite češnjeve paradižnike. Na popečen kruh namažite žlico omake ter dodajte narezane paradižnike in fileje skuše, ki ste jih predhodno odcedili.
- Začinite s sveže mletim črnim poprom in limetino lupinico. Postrezite takoj.
Več receptov na www.riomare.si