Brusketa z bučo hokaido

Brusketa z bučo hokaido (foto: Fotolia) Fotolia
16. 11. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Slasten recept za mediteransko brusketo z hokaido bučo

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 francosko štruco
  • 5 žlic olivnega olja
  • 500 g buče hokaido
  • 1 čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • pol šopka kodrastega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 200 g trdega sira (kocke)
  • bazilikove lističe

Priprava

Kruh zrežite na tanke rezine in jih na 1 žlici olja hrustljavo popecite z obeh strani.

Buči odstranite semena. Čebulo olupite. Papriko oplaknite in jo očistite. Vse skupaj zrežite na majhne kocke. Oplaknite peteršilj in ga natrgajte na manjše koščke.

Bučo, čebulo in papriko približno 8 minut dušite na 1 žlici olja ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Primešajte peteršilj, sir in 1 žlico olja. Vsak kos kruha nakapajte z malce olja, jih obložite z mešanico buče in vsak kruhek okrasite z baziliko.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 38 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri