Odlična jed, h kateri se priležejo številne priloge.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 bržolne steake (rib eye)
- 2 žlički soli
- 1 žličko sveže mletega črnega • popra
- 80 g rastlinske maščobe
- 2 žlici moke
- 400 ml goveje juhe
- 100 ml suhega belega vina
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 čebuli
- 2–3 korenčke
- 1 gomoljno zeleno
- 2 žlici sesekljanih kaper
- 1 žličko limonine lupinice
- 3 žlice kisle smetane
Priprava:
1 Meso začinite s soljo in poprom ter ga na vroči maščobi z vsake strani pecite po 5 minut. Meso vzemite iz ponve, vanjo stresite moko in jo pražite približno 3 minute.
2 Nato jo zalijte z govejo juho, vinom in paradižnikovo mezgo ter omako pustite lahno vreti približno 5 minut. Nato vanjo položite meso, ponev pokrijte in vse skupaj dušite približno 30 minut.
3 V tem času popražite čebulne obročke ter dodajte še paličice korenja in zelene. Na srednji temperaturi vse skupaj dušite 5 minut in nato zelenjavo dodajte mesu. Dodajte še kapre, limonovo lupinico in kislo smetano. Vse skupaj naj lahno vre še 5 minut, jed pa nato postrezite z rižem ali krompirjevimi njoki.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?