Bržolni steak a la Esterházy

Bržolni steak a la Esterházy (foto: Profimedia) Profimedia
17. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Odlična jed, h kateri se priležejo številne priloge.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 bržolne steake (rib eye)
  • 2 žlički soli
  • 1 žličko sveže mletega črnega • popra
  • 80 g rastlinske maščobe
  • 2 žlici moke
  • 400 ml goveje juhe
  • 100 ml suhega belega vina
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 čebuli
  • 2–3 korenčke
  • 1 gomoljno zeleno
  • 2 žlici sesekljanih kaper
  • 1 žličko limonine lupinice
  • 3 žlice kisle smetane

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom ter ga na vroči maščobi z vsake strani pecite po 5 minut. Meso vzemite iz ponve, vanjo stresite moko in jo pražite približno 3 minute.

2 Nato jo zalijte z govejo juho, vinom in paradižnikovo mezgo ter omako pustite lahno vreti približno 5 minut. Nato vanjo položite meso, ponev pokrijte in vse skupaj dušite približno 30 minut.

3 V tem času popražite čebulne obročke ter dodajte še paličice korenja in zelene. Na srednji temperaturi vse skupaj dušite 5 minut in nato zelenjavo dodajte mesu. Dodajte še kapre, limonovo lupinico in kislo smetano. Vse skupaj naj lahno vre še 5 minut, jed pa nato postrezite z rižem ali krompirjevimi njoki.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri