Recept za bučno juho

2. 11. 2011

Kronana s semeni, oljem in smetano.

Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g bučnega mesa
  • 1 srednje veliko čebulo
  • 2 žlici masla
  • 900 ml juhe
  • 200 g smetane
  • sol, poper
  • kari v prahu
  • ¼ žličke ingverja v prahu
  • 2 žlici bučnih semen
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici bučnega olja
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka
Priprava:

Bučno meso in olupljeno čebulo sesekljajte. V loncu raztopite maslo in na njem pražite čebulo, da postekleni. Dodajte bučo in pražite približno 3 minute. Prilijte juho, premešajte in kuhajte približno 30 minut. Nato juho pretlačite ali zmeljite s paličnim mešalnikom.

V juho vmešajte smetano in jo začinite s soljo, poprom, karijem in ingverjem. Bučna semena popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe. Juho nalijte v ogrete jušne skodelice in jo okrasite z žličko kisle smetane, nekaj kapljicami bučnega olja in semeni. Na koncu jo posujte še z drobnjakom.

Čas priprave: približno 1 ura
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 11 g

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri