Bučna kremna juha

31. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Bučna kremna juha (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Lepo začinjena bučna juha s karijem

Za 4 osebe potrebujete

  • 700 g mesa buče (na primer muškatne)
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico mletega karija
  • 900 ml zelenjavne juhe
  • sol, poper
  • 200 g smetane
  • med
  • 2 žlici kisle smetane
  • grob poper

Priprava

Bučo olupite in jo zrežite na kocke. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte.

V večjem loncu segrejte olje in na njem stekleno popražite česen in čebulo. Kocke buč malce popecite, jih potresite s karijem in jih podušite. Prilijte juho in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Posodo pokrijte in pustite, da juha lahno vre približno 30 minut.

Juho nato pretlačite s paličnim mešalnikom in primešajte smetano. Če je treba, prilijte še malo vode. Zavrite in juho začinite s soljo, poprom, karijem in medom. Porazdelite jo po jušnih skodelicah in jo okrasite s kupčkom kisle smetane in grobim poprom.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"