Slastna jed iz buče...
Za 20 kosov potrebujete:
- 2 rdeči čebuli
- 2 stroka česna
- 100 g slanine
- 1 veliko bučo
- 2 žlici olja
- sol, sveže mleti črni poper
- vejice svežega origana
- vejice svežega timijana
- 500 g listnatega testa
- 4 žlice drobtin
- 100 g sira s plemenito plesnijo
- 150 g kisle smetane
- 1 jajce
- orientalsko kumino
Priprava:
1 Olupljeno čebulo in česen sesekljajte, slanino zrežite na drobne kocke in vse skupaj popražite v naoljeni ponvi.
Očistite bučo, jo zrežite na tanke rezine in jih mehko podušite na čebulni mešanici. Na koncu jo začinite s soljo, poprom, origanom in timijanom.
2 Oba kosa testa razgrnite in ju po sredini potresite z drobtinami.
Nato ju obložite s pripravljenim nadevom, potresite s sirom in nakapajte s kislo smetano.
3 Zapognite krajše robove, jih premažite s stepenim jajcem in testo zvijte.
Zavitka premažite s preostalim jajcem in potresite s kumino in grobo mleto soljo.
4 Zavitka položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ju približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa