Navdušite domače in goste!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 rdečo čebulo
- 3 žlice masti
- 600 g svinjine (pleče)
- sol, sveže mleti poper
- 100 g kečapa
- 4 žlice sladke čili omake
- 4 bombete
- 1 solatni srček
- 2 paradižnika
Priprava:
1 Olupljeno čebulo zrežite na kocke in polovico 5 minut pražite na segreti masti. Nato dodajte meso (v kosu), ga začinite s soljo in poprom, prilijte 100 ml vode in ga v pokriti kozici na nizki temperaturi dušite 120 minut.
2 Meso natrgajte z vilicami in ga postavite na toplo. Kečapu primešajte sladko čili omako.
3 Prepolovite bombete in jih približno 1 minuto pecite v rebrasti ponvi. Spodnje dele premažite s pripravljeno omako, nato sledi solata, rezine paradižnika, debel sloj mesa s preostalo čebulo, spet solatni list in nato vse skupaj pokrijte z vrhnjimi deli bombet. Zraven lahko postrežete ocvrt krompirček.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?