Sladka mojstrovina!
Za 18 porcij potrebujete:
Za testo:
- 125 g moke + moko za delovno površino
- 10 g drobno mletega sladkorja
- 10 g masla
- olje
- 50 ml desertnega vina (marsala)
In še:
- 100 g temne čokolade
- 60 g pistacij
- 500 g rikote
- 100 g bele čokolade
Priprava:
1 Moki primešajte sladkor, zmehčano maslo in vino. Zgnetite mehko in voljno testo, in če je treba, dodajte še malo vina. Testo zavijte v folijo za živila in ga za približno 2 uri postavite v hladilnik.
2 Testo na pomokani delovni površini tanko razvaljajte in izrežite 8 cm velike kroge. Kovinske tulce za cannole namastite in okoli njih ovijte pripravljeno testo. Konce premažite z vodo in dobro zatisnite.
3 V globoki ponvi segrejte olje in v njem zlato ocvrite cannole. Odcedijo naj se na papirnati brisači. Nato jih snemite s tulcev in počakajte, da se ohladijo.
4 Temno čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in vanjo potopite končke cannolov. Nato jih potresite s sesekljanimi pistacijami in počakajte, da se čokolada strdi. Rikoti primešajte stopljeno belo čokolado, kremo dajte v vrečko za dresiranje z luknjastim nastavkom in
z njo napolnite ohlajene cannole.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?