Čarovniško sladkanje...
Za 12 kosov potrebujete:
- 300 g kakavovih piškotov
- 150 g masla
- 400 g kisle smetane
- 400 g rikote
- 50 g sladkorja
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1 zavitek želatine
- 5 žlic sladkorja v prahu
- nekaj kapljic limonovega soka
- črno živilsko barvo
Za pajka:
- 30 g svetlega marcipana
- črno živilsko barvo
- sladkor v prahu
- 1 podolgovato lakrico
Priprava:
1 Piškote drobno zdrobite z valjarjem in jim primešajte stopljeno maslo. Mešanico zatisnite ob dno in robove tortnega modla ter ga nato postavite v hladilnik.
2 Kisli smetani primešajte rikoto in obe vrsti sladkorja. Želatino pripravite po navodilih z embalaže in jo primešajte kremi. Porazdelite jo po piškotnem dnu in pito za nekaj ur postavite nazaj v hladilnik.
3 Sladkor v prahu gladko zmešajte z limonovim sokom in glazuro obarvajte s črno živilsko barvo. Nato na kremo narišite tanko pajkovo mrežo.
4 Košček marcipana prihranite za pozneje, preostalega pa obarvajte s črno živilsko barvo. Oblikujte telo pajka in del povaljajte v sladkorju. Iz lakrice narežite pajkove noge in jih zatisnite ob telo. Iz svetlega marcipana oblikujte pajkove oči in pajka postavite na vrh pite.