Čebulna bržola

4. 5. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čebulna bržola (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Zraven pa še krompirjev narastek, zapečen z aromatičnim trdim sirom

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg krompirja, ki se ne razkuha
  • 1 strok česna
  • 200 ml mleka
  • 200 g smetane
  • sol
  • nastrgan muškatni orešček
  • 30 g nastrganega trdega sira
  • 2 čebuli
  • 1 žlico moke
  • 6 žlic olja
  • poper
  • 4 goveje steake (po 125 g)
  • 1 žlico masla
  • 1 žličko paradižnikove mezge
  • 300 ml juhe

Priprava

Krompir olupite in ga zrežite na približno 3 mm debele rezine. Česen olupite. Zavrite ga v mleku in smetani ter nato pustite približno 5 minut stati na izklopljeni kuhalni površini. Česen nato vzemite ven. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 170 stopinj). Namastite model za narastke in vanj zložite krompir, tako da se prekriva. Začinite ga s soljo in muškatom. Prilijte še smetanovo mleko in narastek v pečici pecite približno 50 minut. Po približno 30 minutah peke ga potresite s sirom.

Olupljeno čebulo zrežite na tanke obročke in jih povaljajte v moki. Nato jih popecite na 4 žlicah olja in jih odcedite na papirnati brisači. Začinite.

Večkrat zarežite v maščobni rob steakov in jih na 2 žlicah olja z vsake strani pecite 2 do 3 minute. Po peki jih začinite in vzemite iz ponve. Na maščobi popražite paradižnikovo mezgo. Prilijte juho, malce pokuhajte in pustite lahno vreti približno 5 minut. Steake položite v prevretek in jih v pokriti ponvi na nizki temperaturi grejte približno 6 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.

Na osebo: približno 730 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"