Čebulni štirikotniki

Čebulni štirikotniki (foto: Shutterstock) Shutterstock
4. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Čebula ni zgolj ena od številnih sestavin, iz katerih skuhamo dobro hrano. Pri pripravi različnih jedi lahko igra tudi glavno vlogo.

Sestavine za 20 kosov

  • 1 zavitek testa za pico
  • 1 strok česna
  • sol in mlet poper
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • pol žlice olja
  • 3 rdeče čebule
  • 1 rdeča paprika
  • 5 rezin šunke
  • 4 žlice šampinjonov iz pločevinke
  • 80 g drobno naribanega trdega sira
  • origano

Priprava

Testo med dvema plastema prozorne folije razvaljajte približno 2 mm debelo in izrežite 20 kvadratov.

Česen olupite, ga naribajte skupaj s soljo in poprom in nato zmešajte s paradižnikovo mezgo in oljem. Testo premažite s pripravljeno mešanico.

Olupite čebule in jih zrežite na tanke rezine, prav tako narežite papriko. Šunko zrežite na 20 kosov. Na vsak kvadrat položite kos šunke, prepolovljene šampinjone, papriko in čebulo. S čebulo bodite radodarni.

Potresite s sirom in origanom in testo 10 do 12 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Čas priprave: 25 minut.
Na kos približno: 80 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 2 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: recept

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri