Ker je ravno čas čemaža, vam predstavljamo odličen recept za vegetarijansko jed - obogateno s čemažem, seveda.
Za 4 osebe potrebujete
Za gobe v omaki:
- 500 g šampinjonov
- 1 šalotko
- 1 strok česna
- 2 žlici olja
- 75 ml rdečega vina
- 75 ml zelenjavne juhe
- 250 g smetane
- sol, poper
- 1 noževo konico suhih jurčkov v prahu
- 3 žlice kisle smetane
Za cmočke:
- 400 ml zelenjavne juhe
- 125 g instant polente
- 4 žlice čemaževega pesta
- 2 žlici naribanega parmezana
- 2 žlici praženih, sesekljanih pinjol
Priprava
Gobe očistite in jih zrežite na rezine. Olupite šalotko in česen, oboje zrežite na drobne kocke in jih stekleno popražite na olju. Dodajte gobe in jih podušite. Nato prilijte vino, juho in smetano ter vse skupaj začinite s soljo, poprom in jurčki v prahu. Omaka naj lahno vre približno 10 minut, nato ji primešajte še kislo smetano in jo znova začinite.
Zavrite juho in v njej skuhajte polento. Posodo odstavite s kuhalne površine in gladki polenti primešajte pesto, sir in pinjole. Gobe porazdelite po krožnikih, iz polente z dvema žlicama naredite cmočke in jih porazdelite po gobah.
Čas priprave: približno 40 minut.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija