25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Čemaževi cmoki - slastni in okusni!

Čemaževi cmoki - slastni in okusni! (foto: stockfood photo) stockfood photo
29. 4. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Ker je ravno čas čemaža, vam predstavljamo odličen recept za vegetarijansko jed - obogateno s čemažem, seveda.

Za 4 osebe potrebujete

Za gobe v omaki:

  • 500 g šampinjonov
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olja 
  • 75 ml rdečega vina
  • 75 ml zelenjavne juhe
  • 250 g smetane 
  • sol, poper
  • 1 noževo konico suhih jurčkov v prahu
  • 3 žlice kisle smetane

Za cmočke:

  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 125 g instant polente
  • 4 žlice čemaževega pesta
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 2 žlici praženih, sesekljanih pinjol

Priprava

Gobe očistite in jih zrežite na rezine. Olupite šalotko in česen, oboje zrežite na drobne kocke in jih stekleno popražite na olju. Dodajte gobe in jih podušite. Nato prilijte vino, juho in smetano ter vse skupaj začinite s soljo, poprom in jurčki v prahu. Omaka naj lahno vre približno 10 minut, nato ji primešajte še kislo smetano in jo znova začinite.

Zavrite juho in v njej skuhajte polento. Posodo odstavite s kuhalne površine in gladki polenti primešajte pesto, sir in pinjole. Gobe porazdelite po krožnikih, iz polente z dvema žlicama naredite cmočke in jih porazdelite po gobah.

Čas priprave: približno 40 minut.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri