Puhasto in slastno!
Za 12 kosov potrebujete:
- 150 g moke
- sol
- 1 žličko pecilnega praška
- 100 g trsnega sladkorja
- 2 jajci
- 200 ml kisle smetane
- 1 žličko vaniljeve esence
- 100 g stopljenega masla + maslo za mazanje
- 200 g izkoščičenih češenj + nekaj češenj za okrasitev
- sladkor v prahu
Priprava:
1 Moko presejte v skledo. Dodajte ščepec soli, pecilni prašek in sladkor. V drugi posodi zmešajte jajci, dodajte kislo smetano, esenco vanilje in stopljeno maslo.
2 Previdno zmešajte obe zmesi in lahno vmešajte češnje. Vdolbinice modela za mafine premažite z maslom ali pa uporabite papirnate modelčke.
3 Pripravljeno mešanico razporedite do dveh tretjin višine vdolbinice. Na sredino vsakega testa potisnite češnjo.
4 Mafine približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo, pred serviranjem pa jih potresite s sladkorjem v prahu.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa