Priprava je enostavna, rezultat pa nadvse okusen!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 piščančja stegna
- 1 žličko mlete paprike
- 1 žličko mletega popra
- 1 žličko mletega koriandra
- sol
- 30 g masla
- 800 g majhnega krompirja z rdečo lupino
- 1/2 glave solate Romaine
- 4 rezine slanine
Za polivko:
- 250 g kisle smetane
- 100 g majoneze
- 1 žličko pikantne gorčice
- 1 žlico limonine lupinice
- 1 strok česna
- sol
- 4 inčune
- 30 g nastrganega parmezana
Priprava:
1 Meso natrite z mešanico začimb in soljo ter jih položite v pekač. Pokrijte ga in meso pustite stati 30 minut. Nato meso prelijte s stopljenim maslom in ga 35 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Slanino zrežite na trakove in jih popecite.
2 Krompir dobro operite in ga skuhajte do mehkega. Po kuhanju ga odcedite in počakajte, da se ohladi. V tem času pripravite polivko. Zmešajte kislo smetano, gorčico in limonov sok. Posebej stepite česen, sol in inčune ter nato mešanico skupaj z nastrganim parmezanom dodajte kremi.
3 Krompirju primešajte solatne liste, dodajte pripravljeno polivko in previdno premešajte. Na koncu dodajte koščke mesa in popečeno slanino.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem