Ta pikantna jed prihaja iz Teksasa!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- sončnično olje
- 1 žlico mletega čilija
- 1 žličko orientalske kumine
- 500 g mlete govedine
- 1 rdečo papriko
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 50 g pasiranega paradižnika
- 250 ml goveje juhe
- sol
- 2 žlički origana
- sveže mleti črni poper
- 1 košček temne čokolade
- 400 g rdečega fižola (pločevinka)
- 1 limeto
- 1 večji čili
- svež koriander
- 160 g kisle smetane
Priprava:
1 Olupite čebulo in česen, ju sesekljajte in stekleno popražite v naoljeni večji kozici. Nato dodajte čili in orientalsko kumino ter vse skupaj popražite. Na visoki temperaturi zraven drobljivo popecite še meso in ves čas dobro mešajte.
2 Nato dodajte koščke paprike, paradižnike in pasirane paradižnike. Prilijte juho, vse skupaj začinite s soljo, kozico pokrijte in jed dušite približno 50 minut. Občasno premešajte.
3 Nato primešajte origano, poper, čokolado in odcejen fižol. Vse skupaj naj lahno vre še 10 minut. Postrezite z rižem in kislo smetano, nakapajte z limetinim sokom in okrasite s svežim čilijem in koriandrovimi lističi.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem