Zakaj si ne bi pripravili humus?
Za 4 osebe potrebujete:
- 250 g čičerke
- sol
- 2 stroka česna
- sok 1 limone
- 4 žlice olivnega olja
- 1 šop korenja
- 1 šop pastinaka
- sol, sveže mleti poper
- ščepec kumine
- sezamova semena
- 1 šop peteršilja
Priprava:
1 Čičerko čez noč namočite v hladni vodi. Naslednji dan jo 3 ure kuhajte v sveži. Po kuhanju jo odcedite, tekočino pa prestrezite. Čičerka naj se popolnoma ohladi. Nato ji dodajte strt česen, 2 žlici olivnega olja, sol in limonov sok ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.
2 Med ukaševanjem postopoma dodajte še tekočino od kuhanja, da dobite gladko zmes. Zelenjavo očistite in operite, jo zrežite na trakove, začinite s soljo, poprom in kumino ter nakapajte z oljem. Zelenjavo 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
3 Pečeno zelenjavo porazdelite po humusu, jo potresite s praženim sezamom in sesekljanim peteršiljem.
Foto: Profimedia