Čičerkin humus s pečenimi korenovkami

Čičerkin humus s pečenimi korenovkami (foto: Profimedia) Profimedia
1. 2. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zakaj si ne bi pripravili humus?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g čičerke
  • sol
  • 2 stroka česna
  • sok 1 limone
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 šop korenja
  • 1 šop pastinaka
  • sol, sveže mleti poper
  • ščepec kumine
  • sezamova semena
  • 1 šop peteršilja


Priprava:

1 Čičerko čez noč namočite v hladni vodi. Naslednji dan jo 3 ure kuhajte v sveži. Po kuhanju jo odcedite, tekočino pa prestrezite. Čičerka naj se popolnoma ohladi. Nato ji dodajte strt česen, 2 žlici olivnega olja, sol in limonov sok ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.

2 Med ukaševanjem postopoma dodajte še tekočino od kuhanja, da dobite gladko zmes. Zelenjavo očistite in operite, jo zrežite na trakove, začinite s soljo, poprom in kumino ter nakapajte z oljem. Zelenjavo 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 Pečeno zelenjavo porazdelite po humusu, jo potresite s praženim sezamom in sesekljanim peteršiljem.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri