Sladica, ki očara!
Za 4 kose potrebujete:
- 350 g bele čokoladne kuverture
- 150 g temne čokolade
- 150 g mlečne čokolade
- 50 g barvitega čokoladnega obliva
Priprava:
1 Večje in manjše modelčke v obliki jajčnih lupin obrišite in jih postavite v hladilnik.
2 Belo kuverturo zrežite na majhne koščke in jih počasi segrejte nad vročo vodno kopeljo. Premešajte in pustite, da se malce ohladi.
3 Belo kuverturo prelijte v ohlajene večje modele in počakajte, da se malce ohladi, nato pa odlijte tekoče dele. Robove postrgajte z nožem, da bodo lepo ravni, ter modele postavite v hladilnik. Nato strjeno čokoladno lupino počasi ločite od modla in jih shranite v hladilniku.
4 Enako stopite drugi dve čokoladi in naredite majhne jajčne lupine. Počakajte, da se najprej strdijo lupine, nato pa ohlajene modelčke napolnite do roba in jih postavite v hladilnik, da se popolnoma strdijo.
5 Belima jajčnima lupinama na ožjem delu odlomite del roba. S čokoladnim oblivom zlepite po dve skupaj in počakajte, da se strdijo. Majhna jajčka s pomočjo stopljene čokolade položite na bela velika jajčka.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem