Nenavadna, a okusna kombinacija sestavin!
Za 12 kosov potrebujete:
- 250 g rdeče pese
- sol
- 200 g jedilne čokolade
- 200 g masla
- 60 ml črne kave
- 5 jajc
- 200 g drobno mletega sladkorja
- 130 g moke
- 40 g kakava
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- maščobo in moko za model
- čokoladne ostružke
Za kremo:
- 400 g maskarponeja
- 250 ml smetane
- 70 g medu
Priprava:
1 Rdečo peso operite in jo do mehkega skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju naj se ohladi, nato jo olupite in drobno nastrgajte.
2 Ločite rumenjake od beljakov. Čokolado nalomite na koščke in jih stopite nad vročo vodno kopeljo. Dodajte koščke zmehčanega masla in kuhano kavo. Počakajte, da se mešanica ohladi, nato dodajte rumenjake. Primešajte še rdečo peso.
3 Beljakom dodajte ščepec soli in jih stepite v trd sneg. Proti koncu stepanja dodajte še sladkor. Sneg previdno vmešajte v čokoladno mešanico. Dodajte presejano moko s kakavom in pecilnim praškom. Testo prelijte v namaščen in pomokan tortni model in ga 40 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.
3 Maskaprone gladko stepite s smetano in medom. Pečen biskvit prerežite na pol, spodnji del premažite s kremo in jo pokrijte z zgornjim delom. Torta naj se strdi v hladilniku. Na koncu jo okrasite s čokoladnimi ostružki.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?