Čokoladni 'piškoti', ki se kar topijo v ustih (brez peke)

Čokoladni 'piškoti', ki se kar topijo v ustih (brez peke) (foto: Shutterstock) Shutterstock
15. 5. 2020

Ni slabo sem in tja pojesti malo čokolade. Višji je odstotek kakava, boljše je seveda. No, tokrat si bomo čokolado privoščili tako - uporabili jo bomo za pripravo slastnih 'piškotov'.

Za 15–20 kosov potrebujete:

  • 50 g mandljev
  • 50 g olupljenih pistacij
  • 200 g čokolade s 60 % ali več kakava
  • 50 g pomarančne marmelade
  • 50 g sladkornih perlic (neobvezno)
  • sladkor v prahu (za posip pekača)

Priprava:

1. Mandlje in pistacije grobo sesekljajte. Dva pekača obložite s papirjem za peko in ju lahno potresite s sladkorjem v prahu.

2. Čokolado sesekljajte. Stresite jo v skledo in jo postavite nad vročo vodno kopel. Dodajte marmelado in čokolado z mešanjem stopite.

3. Iz ohlajene mase naredite ploščice in jih položite v pekač. Potresite jih z oreščki in po želji okrasite s perlicami, nato pa piškote postavite v hladilnik, da se strdijo.

Preverite še RECEPT: Doma pripravljena čokoladica bounty (brez dodanega sladkorja in brez peke)

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri