25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Čokoladni 'piškoti', ki se kar topijo v ustih (brez peke)

Čokoladni 'piškoti', ki se kar topijo v ustih (brez peke) (foto: Shutterstock) Shutterstock
9. 11. 2019

Ni slabo sem in tja pojesti malo čokolade. Višji je odstotek kakava, boljše je seveda. No, tokrat si bomo čokolado privoščili tako - uporabili jo bomo za pripravo slastnih 'piškotov'.

Za 15–20 kosov potrebujete:

  • 50 g mandljev
  • 50 g olupljenih pistacij
  • 200 g čokolade s 60 % ali več kakava
  • 50 g pomarančne marmelade
  • 50 g sladkornih perlic (neobvezno)
  • sladkor v prahu (za posip pekača)

Priprava:

1. Mandlje in pistacije grobo sesekljajte. Dva pekača obložite s papirjem za peko in ju lahno potresite s sladkorjem v prahu.

2. Čokolado sesekljajte. Stresite jo v skledo in jo postavite nad vročo vodno kopel. Dodajte marmelado in čokolado z mešanjem stopite.

3. Iz ohlajene mase naredite ploščice in jih položite v pekač. Potresite jih z oreščki in po želji okrasite s perlicami, nato pa piškote postavite v hladilnik, da se strdijo.

Preverite še RECEPT: Doma pripravljena čokoladica bounty (brez dodanega sladkorja in brez peke)

Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri