Vsak sloj sladice je božanski!
Za 4 osebe potrebujete:
Za orehov drobljenec:
- 80 g orehov
- 50 g bebi piškotov
- 30 g zmehčanega masla
Za kremo:
- 100 g temne čokolade
- 300 g kremnega smetanovega namaza
- 5 žlic slajenega kondenziranega mleka
Priprava:
1 Pečico segrejte na 170 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Orehe in piškote drobno sesekljajte v blenderju. Stresite jih v skledo in dodajte maslo. S konicami prstov zgnetite mrvice. Potresite jih po pekaču in jih pecite približno 15 minut. Nato jih stresite v skledo in počakajte, da se ohladijo.
2 Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Med ohlajanjem jo nekajkrat premešajte. Smetanovemu namazu primešajte kondenzirano mleko. Polovico kreme dajte v drugo skledo in primešajte stopljeno čokolado. Obe kremi izmenjaje nanesite v štiri kozarce, da dobite lepo ločene sloje. Vsak sloj potresite z orehovim drobljencem. Pred serviranjem sladico ohladite v hladilniku.