Za vse čokoholike - slastni čokoladni trufli.
Za 20 kosov potrebujete:
- 160 ml smetane
- 50 g rjavega sladkorja
- košček stroka vanilje
- 200 g čokolade
- 50 g kakava v prahu
- 50 g masla
- 1 žličko limonine lupinice
- ¼ žličke mlete vanilje
- 20 ml češnjevega žganja
Za obliv:
- 25 g masla
- 100 g čokolade
- kakav v prahu
Priprava:
Smetano, sladkor in košček vaniljevega stroka zavrite. Odstranite košček vanilje, smetano prelijte v nepregorno skledo ter dodajte koščke čokolade, kakav, maslo, cimet, limonovo lupinico in češnjevo žganje. Vse skupaj dobro premešajte, postavite v skledi z vročo vodo (največ 50 stopinj!) in mešanico mešajte, dokler ne postane gladka in bleščeča.
Skledo nato pokrijte in pustite, da se mešanica strdi čez noč (pri 15 stopinjah). Naslednji dan s pomočjo dveh žličk oblikujte njoke, jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in jih postavite v hladilnik, da se strdijo.
V skledi nad vročo vodno kopeljo stopite maslo s koščki čokolade. V stopljeno čokolado potopite njoke in jih takoj povaljajte v kakavu. Strdijo naj se na papirju za peko. Trufle lahko razporedite po papirnatih modelčkih. V hladilniku jih lahko hranite največ teden dni. Lahko jih tudi okrasite z belo čokolado, mandlji, orehi ali kandiranim sadjem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?