Pridih azije...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g cvetače
- 1 rdečo čebulo
- 1 korenček
- 3 stroke česna
- 1 rdečo papriko
- 20 g stročjega graha
- 70 g ostrigarjev
- 1 zavitek azijskih rezancev
- olivno olje
- sojino omako
- sol
In še:
- 1 čili
- pest svežega koriandra
- pražen sezam
Priprava:
1 Cvetačo zrežite na brstiče in jih 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite. Olupite čebulo, korenje in česen. Čebulo zrežite na četrtine, korenje na paličice in česen na rezine. Očistite stročji grah in ostrigarje.
2 Azijske rezance pripravite po navodilih na embalaži. V ponvi segrejte pet žlic olja, dodajte cvetačo in korenje, po 3 minutah praženja še česen in čebulo. Vse skupaj pražite še 5 minut, dodajte grah, ostrigarje in koščke paprike. Začinite s sojino omako. Potresite s svežim koriandrom in sesekljanim čilijem. Zraven ponudite azijske rezance in jed potresite s sezamom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?