Cvetača po azijsko

Cvetača po azijsko (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pridih azije...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g cvetače
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 korenček
  • 3 stroke česna
  • 1 rdečo papriko
  • 20 g stročjega graha
  • 70 g ostrigarjev
  • 1 zavitek azijskih rezancev
  • olivno olje
  • sojino omako
  • sol

In še:

  • 1 čili
  • pest svežega koriandra
  • pražen sezam

Priprava:

1 Cvetačo zrežite na brstiče in jih 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite. Olupite čebulo, korenje in česen. Čebulo zrežite na četrtine, korenje na paličice in česen na rezine. Očistite stročji grah in ostrigarje.

2 Azijske rezance pripravite po navodilih na embalaži. V ponvi segrejte pet žlic olja, dodajte cvetačo in korenje, po 3 minutah praženja še česen in čebulo. Vse skupaj pražite še 5 minut, dodajte grah, ostrigarje in koščke paprike. Začinite s sojino omako. Potresite s svežim koriandrom in sesekljanim čilijem. Zraven ponudite azijske rezance in jed potresite s sezamom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri