Klobasa in cvetača - vsekakor zanimiva jed!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 veliko čebulo
- 4 žlice olja
- 150 g paprikove klobase
- 600 g kuhane cvetače
- 1 strok česna
- sol
- ščepec limonine lupinice
- 2 čilija
- 8 jajc
- peteršilj
- 125 g mocarele
- sveže mleti črni poper
Priprava:
1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo popražite na olju. Dodajte tanka kolesca klobase in jih pecite približno 3 minute.
2 Dodajte grobo sesekljano cvetačo, strt česen s soljo, limonovo lupinico in sesekljan čili. Vse skupaj malo segrejte.
3 V skledi razžvrkljajte jajca in jih prelijte po mešanici v ponvi. Potresite z drobno sesekljanim peteršiljem in jajca malo premešajte. Potresite jih s koščki mocarele in mešajte, dokler jajca popolnoma ne zakrknejo. Nato jih začinite s soljo in poprom. Postrezite s kuhanim krompirjem.