Okusna jed s cvetačo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 veliko čebulo
- 4 žlice olja
- 150 g paprikove klobase
- 600 g kuhane cvetače
- 1 strok česna
- sol
- ščepec limonine lupinice
- 2 čilija 8 jajc
- peteršilj
- 125 g mocarele
- sveže mleti črni poper
Priprava:
1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo. Dodajte tanka kolesca klobase in vse skupaj pražite 3 minute.
2 Zmešajte drobno sesekljano cvetačo, strt česen s soljo, limonino lupi nico in sesekljan čili. Mešanico dodajte čebuli in klobasam.
3 Jajca razžvrkljajte in jih vlijte v ponev. Potresite s sesekljanim peter šiljem in mešajte, dokler jajca na zakrknejo. Nato dodajte koščke mocarele. Na koncu jed začinite s soljo in poprom. Postrezite s kuhanim krompirjem.