Cvetača s klobaso in čilijem

Cvetača s klobaso in čilijem (foto: Profimedia) Profimedia
7. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna jed s cvetačo!

Za 4 osebe potrebujete:

  •  1 veliko čebulo
  • 4 žlice olja
  • 150 g paprikove klobase
  • 600 g kuhane cvetače
  • 1 strok česna
  • sol
  • ščepec limonine lupinice
  • 2 čilija 8 jajc
  • peteršilj
  • 125 g mocarele
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo. Dodajte tanka kolesca klobase in vse skupaj pražite 3 minute.

2 Zmešajte drobno sesekljano cvetačo, strt česen s soljo, limonino lupi nico in sesekljan čili. Mešanico dodajte čebuli in klobasam.

3 Jajca razžvrkljajte in jih vlijte v ponev. Potresite s sesekljanim peter šiljem in mešajte, dokler jajca na zakrknejo. Nato dodajte koščke mocarele. Na koncu jed začinite s soljo in poprom. Postrezite s kuhanim krompirjem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri