Cvetača s klobaso in čilijem

Cvetača s klobaso in čilijem (foto: Profimedia) Profimedia
6. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Klobasa in cvetača - vsekakor zanimiva jed!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 veliko čebulo
  • 4 žlice olja
  • 150 g paprikove klobase
  • 600 g kuhane cvetače
  • 1 strok česna
  • sol
  • ščepec limonine lupinice
  • 2 čilija
  • 8 jajc
  • peteršilj
  • 125 g mocarele
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo popražite na olju. Dodajte tanka kolesca klobase in jih pecite približno 3 minute.

2 Dodajte grobo sesekljano cvetačo, strt česen s soljo, limonovo lupinico in sesekljan čili. Vse skupaj malo segrejte.

3 V skledi razžvrkljajte jajca in jih prelijte po mešanici v ponvi. Potresite z drobno sesekljanim peteršiljem in jajca malo premešajte. Potresite jih s koščki mocarele in mešajte, dokler jajca popolnoma ne zakrknejo. Nato jih začinite s soljo in poprom. Postrezite s kuhanim krompirjem.