Cvetača s klobaso in čilijem

Cvetača s klobaso in čilijem (foto: Profimedia) Profimedia
6. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Klobasa in cvetača - vsekakor zanimiva jed!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 veliko čebulo
  • 4 žlice olja
  • 150 g paprikove klobase
  • 600 g kuhane cvetače
  • 1 strok česna
  • sol
  • ščepec limonine lupinice
  • 2 čilija
  • 8 jajc
  • peteršilj
  • 125 g mocarele
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo popražite na olju. Dodajte tanka kolesca klobase in jih pecite približno 3 minute.

2 Dodajte grobo sesekljano cvetačo, strt česen s soljo, limonovo lupinico in sesekljan čili. Vse skupaj malo segrejte.

3 V skledi razžvrkljajte jajca in jih prelijte po mešanici v ponvi. Potresite z drobno sesekljanim peteršiljem in jajca malo premešajte. Potresite jih s koščki mocarele in mešajte, dokler jajca popolnoma ne zakrknejo. Nato jih začinite s soljo in poprom. Postrezite s kuhanim krompirjem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri