Barbie dieta: Tako se je Margot Robbie pripravila na vlogo kultne lutke

Barbie dieta: Tako se je Margot Robbie pripravila na vlogo kultne lutke (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2022

Avstralska igralka Margot Robbie je glavna zvezda celovečernega filma Barbie, ki v kinematografe prihaja leta 2023. Razkrila je skrivnosti diete, s pomočjo katere se je pripravila na vlogo. 

Na aktivni.si verjamemo, da ni univerzalnega pristopa k zdravemu življenjskemu slogu. Prehranjevalni načrti morajo biti individualizirani in usmerjeni k posamezniku – za optimalne in dolgotrajne rezultate je treba upoštevati osebo kot celoto. Preden začnete z novim prehranjevalnim načrtom, se zato vedno posvetujte s svojim zdravnikom ali registriranim strokovnjakom, še posebej v primeru že obstoječih zdravstvenih težav.

V filmu se bo zbrala zelo zanimiva igralska zasedba: med drugim America Ferrera, Kate McKinnon, Simu Liu in Will Ferrel. Seveda pa bosta posebno navdušenje zagotovo požela Margot in Ryan Gosling v vlogah Barbie in Kena.

Da bi Margot Robbie izpolnila vse zahteve vloge in ostala v formi, se je držala stroge diete. O 'Barbie dieti' je med drugim spregovorila v intervjuju za britanski Women's Health. 
Profimedia
Osnovno pravilo diete je bilo: zelo malo ogljikovih hidratov in nič sladkarij. 

Za kosilo si je običajno privoščila solato s piščancem, za večerjo pa tunin zrezek in sladek krompir, ki velja za enega boljših virov ogljikovih hidratov, ko gre za izgubljanje telesne teže. 

Njena najljubša pijača je čaj, ki ga pije čez cel dan. Kot je povedala v intervjuju, je postala, ko se je preselila v Veliko Britanijo, s čajem obsedena. 

Margot je v svojo rutino vključila tudi visoko intenzivne treninge, poleg njej že ljubega pilatesa. "Po dobrem raztezanju se vedno počutim veliko bolje," je povedala. Ko pa se ne pripravlja na vlogo, ima raje treninge, v katerih uživa, kot je denimo ples in tenis. 

PREVERITE TUDI: Izgubite 20 kilogramov – TAKO deluje dieta z obilnimi zajtrki!

Margot Robbie je znana tudi po vlogah v filmih Jaz, Tonya (I, Tonya) in Suicide Squad

Zato ji naporni treningi in diete niso tuji. Ne glede na to, ali bo vloga fizično naporna ali ne, se Avstralka vedno zaveže strogi dieti in vadbeni rutini, da bi ohranila in izboljšala formo.

Ko se je denimo pripravljala na vlogo Jaz, Tonya, je prestala enega najzahtevnejših režimov treninga, je povedala za Body & Soul. Poleg drsanja, je veliko časa preživela v telovadnici, kjer je izvajala treninge z utežmi. Drsanje in vse točke, povezane z njim, so namreč zahtevale močno jedro in noge. Kot piše Women's Health, je tudi med snemanjem vsak naredila sto trebušnjakov po navodilih umetnostne drsalke Tonye Harding.

Za vlogo Harley Quinn v filmu Suicide Squad pa se je posvetila boksu in intenzivni vadbi za noge, zadnjico in trebušne mišice.

Iz prehrane pa v času priprav na novo vlogo izključi predelano hrano, sladke pijače in sladkarije. Pogosto se poslužuje čistega prehranjevanja in diet, bogatih z beljakovinami.

A je povedala tudi, da je seznam njenih skušnjav precej dolg in da podleže tudi skušnjavam. "Nesrečna postanem, če ne jem. Ne morem jesti solate vsak dan in vsak drugi dan spiti pol kozarca vina. Ne zmorem," je povedala v enem izmed intervjujev.

PREVERITE: Prekinitveni post 16:8 – kako pripomore k izgubi telesne teže