25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Divjačina po burgundsko

Divjačina po burgundsko (foto: Profimedia) Profimedia
12. 2. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Recept ni tako zapleten, kot se sliši ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 150 g prekajene slanine
  • 1 kg divjačine za golaž
  • 8 šalotk
  • 2 korenčka
  • sol, poper
  • 2 lovorjeva lista
  • nekaj vejic timijana, rožmarina in peteršilja
  • 700 ml suhega rdečega vina
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 2 žlici masla
  • 100 g temnih šampinjonov

Priprava:

1 Slanino zrežite na majhne koščke in jih popražite v kozici. Nato jih vzemite ven in na preostali maščobi popecite koščke mesa. Nato ga vzemite iz kozice in na preostali maščobi popražite sesekljano šalotko in kolesca korenja. Nato v kozico vrnite slanino in meso, dodajte sol, poper, lovorjeva lista in preostale začimbe.

2 Prilijte rdeče vino in ga zavrite. Na nizki temperaturi in v pokriti kozici kuhajte približno 3 ure. Občasno ga premešajte. Iz jedi nato vzemite lovorjeva lista in zelišča ter omako še nekaj minut kuhajte v odkriti kozici. Primešajte paradižnikovo mezgo.

4 Očistite šampinjone, jih prepolovite in jih zapecite na maslu. Dodajte jih mesu, omaka pa naj lahno vre še 5 minut. Jed postrezite s kruhovimi cmoki ali svežim kruhom.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri