Okusen divjačinski obrok ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g fileja divjačine
- sol, sveže mleti poper
- 1 žlico gorčice
- 150 g slanine
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 korenino peteršilja
- ½ zelene
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 1 žlico ribezove marmelade
- 2 lovorjeva lista
- 2 zrni pimenta
- 1 žlico sesekljanih zelišč
- 100 ml rdečega vina
- 1 žlico limonovega soka
- 1 žlico moke
Priprava:
1 Očistite file in ga zrežite na tanke rezine. Potolcite jih, začinite s soljo in poprom ter premažite z gorčico. Nato jih položite v pekač in jih čez noč pustite počivati v hladilniku.
2 Očiščene korenovke in slanino zrežite na majhne koščke. Meso na vročem olju popecite z obeh strani in ga nato položite nazaj v pekač.
3 V omaki, ki je ostala, popražite čebulo, korenovke in čebulo, dodajte paradižnikovo mezgo, marmelado, začimbe in sesekljana zelišča. Nato primešajte še rdeče vino in limonov sok. Vse skupaj premešajte in pustite lahno vreti 10 minut.
4 Sestavine potresite z moko, dodajte 150 ml vode in vse skupaj malo pokuhajte. Pripravljeno omako prelijte po mesu in ga 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite s cmoki ali rižem
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem