Divjačinski medaljoni v paradižnikovi omaki

24. 12. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Divjačinski medaljoni v paradižnikovi omaki (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusen divjačinski obrok ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g fileja divjačine
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žlico gorčice
  • 150 g slanine
  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 1 korenino peteršilja
  • ½ zelene
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 žlico ribezove marmelade
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 zrni pimenta
  • 1 žlico sesekljanih zelišč
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 žlico limonovega soka
  • 1 žlico moke

Priprava:

1 Očistite file in ga zrežite na tanke rezine. Potolcite jih, začinite s soljo in poprom ter premažite z gorčico. Nato jih položite v pekač in jih čez noč pustite počivati v hladilniku.

2 Očiščene korenovke in slanino zrežite na majhne koščke. Meso na vročem olju popecite z obeh strani in ga nato položite nazaj v pekač.

3 V omaki, ki je ostala, popražite čebulo, korenovke in čebulo, dodajte paradižnikovo mezgo, marmelado, začimbe in sesekljana zelišča. Nato primešajte še rdeče vino in limonov sok. Vse skupaj premešajte in pustite lahno vreti 10 minut.

Putin postavil stroge pogoje, pod katerimi bi pristal na začasno premirje

4 Sestavine potresite z moko, dodajte 150 ml vode in vse skupaj malo pokuhajte. Pripravljeno omako prelijte po mesu in ga 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite s cmoki ali rižem

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek