Divjačinski medaljoni v paradižnikovi omaki

Divjačinski medaljoni v paradižnikovi omaki (foto: Profimedia) Profimedia
24. 12. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Okusen divjačinski obrok ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g fileja divjačine
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žlico gorčice
  • 150 g slanine
  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 1 korenino peteršilja
  • ½ zelene
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 žlico ribezove marmelade
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 zrni pimenta
  • 1 žlico sesekljanih zelišč
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 žlico limonovega soka
  • 1 žlico moke

Priprava:

1 Očistite file in ga zrežite na tanke rezine. Potolcite jih, začinite s soljo in poprom ter premažite z gorčico. Nato jih položite v pekač in jih čez noč pustite počivati v hladilniku.

2 Očiščene korenovke in slanino zrežite na majhne koščke. Meso na vročem olju popecite z obeh strani in ga nato položite nazaj v pekač.

3 V omaki, ki je ostala, popražite čebulo, korenovke in čebulo, dodajte paradižnikovo mezgo, marmelado, začimbe in sesekljana zelišča. Nato primešajte še rdeče vino in limonov sok. Vse skupaj premešajte in pustite lahno vreti 10 minut.

4 Sestavine potresite z moko, dodajte 150 ml vode in vse skupaj malo pokuhajte. Pripravljeno omako prelijte po mesu in ga 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite s cmoki ali rižem

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri