Vsako jutro je jedla enak zajtrk, doživela pa je zavidljivih 116 let.
Po jutru se dan pozna, in če v jutro vstopimo z zdravim, hranljivim obrokom, je to nedvomno dobra popotnica za dan, ki je pred nami.
Susannah Mushatt Jones, ena najstarejših žensk na svetu, je maksimalno izkoristila prednosti zajtrka. Verjela je, da svojo dolgoživost dolguje določeni vrsti hrane, ki jo je jedla vsak dan.
Skrivnost dolgega življenja
Razlog, zakaj je Jonesova doživela 116 let, je po njenem mnenju bil v tem, da je vsak dan jedla slanino. Suzanna se je rodila julija 1899 in umrla leta 2016, le nekaj mesecev pred svojim 117. rojstnim dnevom. Njena jutranja rutina je bila vedno enaka, poroča krstarica.com.
Zbudila se je okoli pol desete in zajtrkovala do pol enajste. Vsako jutro je jedla enak zajtrk: umešana jajca in slanino. Njena nečakinja Louise je povedala, da bi "teta lahko jedla slanino ves dan".
Ne moremo ji zameriti, slanina je okusno živilo, ki ga lahko pripravimo na različne načine. Ena porcija slanine vsebuje približno 20 gramov beljakovin in kompleks vitaminov B, ki pomagajo pri preprečevanju okužb ter ohranjajo naše celice zdrave.
A pozor: slanina v prekomernih količinah lahko negativno vpliva na zdravje. Pomembno je poudariti, da je Jonesova v splošnem imela uravnoteženo prehrano, katere slanina je bila le majhen del.
Susannah je po zajtrku običajno imela še dva obroka. Za kosilo je jedla sadje, večerjala pa je okoli pol šeste zvečer in ta obrok je običajno vključeval meso, zelenjavo in krompir.
Vir: krstarica.com