Na marinirani mladi solatki s hrustljavimi ajdovimi kruhki in hrenovim žličnikom ter piščančja paštetka s tartufinim medom in ribanim maslom
Sestavine za 4 osebe
- 30 dag domače prekajene šunke
- 10 dag mlade berivke
- limona
- ajdov hlebček z orehi
- 1 sveža korenina hrena
- kisla smetana
- parmezan
- 20 dag piščančjih jetrc
- 1 mala čebula
- 0,2 dl konjaka
- 15 dag masla
- rožmarin
- majaron
- sol, poper
- 5 dag medu
- 5 dag tartufate
Priprava
Šunko na blagem ognju kuhamo 30 minut, odstavimo in pustimo, da se počasi ohladi v vodi. Ajdov kruh narežemo na 3 mm debelo in ga v pečici hrustljavo zapečemo.
Hren očistimo, fino naribamo, zmešamo s kislo smetano, zgostimo s parmezanom in oblikujemo v žličnike. Berivko operemo in mariniramo z limoninim sokom, olivnim oljem in soljo.
Med in tartufato zmešamo. Vse skupaj dekorativno zložimo na krožnik skupaj s piščančjo pašteto z ribanim maslom in tartufinim medom, okrasimo s kakšno vejico svežih zelišč.
Piščančja pašteta
Čebulo grobo narežemo in na maslu prepražimo. Dodamo piščančja jetrca, začinimo in pokrito kuhamo 15 minut. Zalijemo s konjakom ter v mešalniku fino pretlačimo. Se vročo pretlačimo skozi fino cedilo, da dobimo gladko pašteto. Postavimo v hladilnik, da se ohladi in strdi.
Novo na Metroplay: Ne boste verjeli, za kako pozitivno razliko poskrbi raztezanje v službi | LUŠTno je biti fit