Odličen recept za raviole
Za 4 osebe potrebujete
Za testo:
- 400 g gladke moke
- sol
- 2 jajci
- 3–4 žlice pireja rdeče pese
- 1 žlico olivnega olja
- gladko moko za posipanje delovne površine
- 1 beljak
Za nadev:
- 180–200 g svežega kozjega sira ali rikote
- mleti beli poper
- sol
- 1 pest rukole
- 2 žlici sesekljanih orehov
in še:
- olivno olje
- 50 g nastrganega pekorina
- 2 pesti listov rdeče pese
Priprava
Moko in sol presejte v skledo. Sredi kupčka naredite jamico in vanjo ubijte jajci. Dodajte pire in olje ter vse skupaj zgnetite v gladko testo. Če je preredko, dodajte malce moke, če je pretrdo, primešajte še malo pireja. Testo dobro pregnetite in ga razdelite na 4 dele. Vsako porcijo testa razvaljajte približno na 2 mm debelo na pomokani delovni površini in pustite, da se malo posuši.
V tem času v drugo skledo nadrobite sir, ga začinite s soljo in poprom ter mu primešajte sesekljano rukolo. Na koncu dodajte še orehe. Iz testa izrežite kvadrate in po polovici razporedite kupčke nadeva. Robove premažite z razžvrkljanim beljakom, kvadrat z nadevom pokrijte s praznim kvadratom in stisnite robove skupaj. V posodi zavrite slano vodo in v njem raviole kuhajte od 3 do 4 minute. Po kuhanju jih odcedite, porazdelite po krožnikih, pokapajte z oljem in potresite s sirom in lističi.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut
Na osebo približno 650 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 29 g
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem