Dušena jagnjetina s smetano

6. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Dušena jagnjetina s smetano (foto: Profimedia)
Profimedia

Meso, ki se kar topi v ustih ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g jagnjetine (ramstek ali pleče)
  • 1/2 žličke soli
  • sveže mlet poper
  • 50 g masla
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1 bio limono
  • 1 paličico cimeta
  • 3 vejice timijana
  • 6 strokov česna
  • 500 ml smetane

Priprava:

1 Meso zrežite na koščke in jih začinite s soljo in poprom. V kozici z debelejšim dnom segrejte maslo in olje ter na maščobi meso krepko popecite z vseh strani.
2 Operite limono in jo zrežite na četrtine. Odstranite semena. Mesu dodajte koščke limone, cimet, timijan in olupljene stroke česna. Prilijte še smetano.
3 Kozico pokrijte in jo za 75 minut postavite v pečico, segreto na 190 stopinj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"