Jed je vegetarijanska, lahka, pa tudi dovolj nasiti. Idealna večerja!
Za 4 osebe potrebujete
- 4 vejice koprca
- 2 vrečki dolgozrnatega riža
- sol
- 2 kolerabi
- 1 žlico rastlinskega masla
- 8 jajc
- 250 ml smetane
- 150 ml zelenjavne juhe
- sol
- poper
Priprava
Koprc oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Riž približno 17 minut (oziroma po navodilih z embalaže) kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga stresite iz vrečke in mu primešajte malce koprca. Jajca skuhajte v trdo (približno 9 do 10 minut).
Kolerabo oplaknite in jo olupite. Zrežite jo na paličice in jih na hitro podušite na maslu. Nato prilijte juho in kolerabo še malo podušite. Prilijte smetano, vse skupaj začinite s soljo in poprom ter zavrite. Posodo odstavite in omaki primešajte preostali koprc.
Riž porazdelite po krožnikih in ga prelijte z omako s kolerabo in obložite z rezinami kuhanih jajc. Okrasite s svežim koprcem in takoj postrezite.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 520 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 57 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem