Dušena koleraba s trdo kuhanim jajcem in smetanovo omako

Dušena koleraba s trdo kuhanim jajcem in smetanovo omako (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
12. 5. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Jed je vegetarijanska, lahka, pa tudi dovolj nasiti. Idealna večerja!

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 vejice koprca
  • 2 vrečki dolgozrnatega riža
  • sol
  • 2 kolerabi
  • 1 žlico rastlinskega masla
  • 8 jajc
  • 250 ml smetane
  • 150 ml zelenjavne juhe
  • sol
  • poper

Priprava

Koprc oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Riž približno 17 minut (oziroma po navodilih z embalaže) kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga stresite iz vrečke in mu primešajte malce koprca. Jajca skuhajte v trdo (približno 9 do 10 minut).

Kolerabo oplaknite in jo olupite. Zrežite jo na paličice in jih na hitro podušite na maslu. Nato prilijte juho in kolerabo še malo podušite. Prilijte smetano, vse skupaj začinite s soljo in poprom ter zavrite. Posodo odstavite in omaki primešajte preostali koprc.

Riž porazdelite po krožnikih in ga prelijte z omako s kolerabo in obložite z rezinami kuhanih jajc. Okrasite s svežim koprcem in takoj postrezite.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 520 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 57 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri