Dvobarvni medenjaki

21. 5. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Dvobarvni medenjaki (foto: profimedia)
profimedia

Medeni piškotki s svetlo in temno polovico.

Sestavine za približno 30–40 kosov

Za medenjake

  • 600 g moke
  • 3 žlice pecilnega praška
  • 2 žlici mletega cimeta
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 200 g medu
  • 150 g masla
  • 3 jajca
  • marelična marmelada

Za masleno testo

  • 250 g moke
  • 130 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak

Priprava

Presejani moki dodajte pecilni prašek, cimet in sladkor. Nato primešajte med, stopljeno maslo in jajca ter na pomokani delovni površini zgnetite testo. Če bo preveč lepljivo, mu dodajte še malce moke, če bo pretrdo, pa malce mleka. Zavijte ga v folijo in ga za 24 ur postavite v hladilnik.

Zmešajte vse sestavine in na pomokani delovni površini zgnetite voljno testo. Takoj ga zavijte v prozorno folijo in ga postavite v hladilnik.

Razvaljajte masleno testo, izrežite kvadrate in jih porazdelite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. V pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj), jih pecite, dokler se ne obarvajo zlato rjavo. Enak postopek ponovite s testom za medenjake, le da vanj izrežite še različne oblike (na primer barve kart). Po koncu peke z marelično marmelado zlepite skupaj po en kos medenjaka in en kos maslenega piškota.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek