Enolončnica z lečo in bučo

3. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Enolončnica z lečo in bučo

Puyska leča je specialiteta med lečami, ki prihaja iz Francije. Ima izrazito oreškasto aromo in med kuhanjem ne razpade.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 veliko čebulo

• 2 stroka česna

• 60 g prekajene slanine

• 2 žlici olja

• 250 g puyske leče

• 1 l zelenjavne juhe

• 2 lovorjeva lista

• 600 g buče hokaido

• 300 g korenja

• 2 pomaranči

• 3 mlade čebule

• sol, poper

Priprava

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Slanino prav tako sesekljajte in jo skupaj s čebulo in česnom popražite na olju. Dodajte lečo, juho in lovor, zavrite in pokrito kuhajte približno 20 minut.

Bučo operite, razpolovite, očistite in narežite na od 2 do 3 cm velike koščke. Korenje očistite, olupite in narežite na rezine. Pomaranči olupite in izrežite filete. Sok, ki pri tem izteka, prestrezite. Mlado čebulo očistite, oplaknite in narežite na kolute.

V Turčiji padel temperaturni rekord

Leči dodajte bučo in korenje ter kuhajte še 10 minut. Na koncu vmešajte pomarančne filete, na hitro pregrejte in začinite. Enolončnico postrezite, posuto s čebulnimi koluti.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 50 g.