Enolončnica z lečo in bučo

3. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Enolončnica z lečo in bučo

Puyska leča je specialiteta med lečami, ki prihaja iz Francije. Ima izrazito oreškasto aromo in med kuhanjem ne razpade.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 veliko čebulo

• 2 stroka česna

• 60 g prekajene slanine

• 2 žlici olja

• 250 g puyske leče

• 1 l zelenjavne juhe

• 2 lovorjeva lista

• 600 g buče hokaido

• 300 g korenja

• 2 pomaranči

• 3 mlade čebule

• sol, poper

Priprava

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Slanino prav tako sesekljajte in jo skupaj s čebulo in česnom popražite na olju. Dodajte lečo, juho in lovor, zavrite in pokrito kuhajte približno 20 minut.

Bučo operite, razpolovite, očistite in narežite na od 2 do 3 cm velike koščke. Korenje očistite, olupite in narežite na rezine. Pomaranči olupite in izrežite filete. Sok, ki pri tem izteka, prestrezite. Mlado čebulo očistite, oplaknite in narežite na kolute.

Leči dodajte bučo in korenje ter kuhajte še 10 minut. Na koncu vmešajte pomarančne filete, na hitro pregrejte in začinite. Enolončnico postrezite, posuto s čebulnimi koluti.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"