File s pršutom

23. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
File s pršutom (foto: stockfood photo)
stockfood photo

A la Saltimbocca

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g svinjskega fileja
  • 3 žlice olja
  • 150 g sira Tallegio (italijanski sir z rdečo plesnijo)
  • poper
  • 12 večjih žajbljevih listov
  • 12 tankih rezin pršuta
  • 2 žlici hladnega masla
  • pol žličke sladkorja v prahu
  • 4 žlice sesekljanih orehovih jedrc
  • 50 ml belega vina
  • 50 ml juhe

Priprava

File popivnajte s kuhinjskim papirjem in ga zrežite na 12 enakih rezin. Nato jih tanko potolcite med dvema plastema prozorne folije.

Meso začinite s poprom, na vsako rezino položite rezino sira in žajbljev list, vse skupaj zvijte in ovijte še v rezino pršuta.

S preganjeno stranjo spodaj zvitke položite na vroče olje in jih ob nekajkratnem obračanju pecite približno 2 minuti. Po koncu peke jih vzemite iz ponve in jih shranite na toplem. Odlijte olje in ponev posujte s sladkorjem v prahu in ga lahno karamelizirajte. Dodajte orehe, jih zalijte z vinom in jih malce pokuhajte. Prilijte juho in vmešajte maslo v kockah. S pripravljeno omako nakapajte fileje in jih še enkrat začinite s poprom. Zraven se lepo podajo njoki in solata s koromačem.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 440 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 1 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord